Huismus Vink Vrouwtje

Diposting pada

De sneeuwvink wordt juist tot de mussen gerekend maar die komt in nederland niet voor. Behalve de huismus hebben we in nederland de ringmus en soms een roodmus maar dat is een vink.

Mussen Elwin Van Der Kolk Vogels Wilde Vogels Vogels Tekenen

De zang van de vinken de zang van de vinken is luid helder en melodieus.

Huismus vink vrouwtje. 14 16 cm de grootte van een mus. Hoe krijg je hem te zien. Zangvogels zijn de voornaamste prooi met name huismus vink merel spreeuw en mees.

De staartveren zijn zwart behalve de witte buitenste staartpennen. Het vrouwtje is minder opvallend en wordt nog wel eens aangezien voor een vrouwtje huismus. Mannetjes hebben een blauwgrijs petje roestrode borst en witte vleugelstrepen zie foto vrouwtjes zijn fletser gekleurd lijkt op vrouwtje huismus wat eet de vink.

Hij blijft doorgaans rond dezelfde plek wonen. Het vrouwtje staat in voor de nestbouw het uitbroeden van de eieren en neemt het gros van de voederbeurten voor haar rekening. Hoofdzakelijk broedt het vrouwtje dat soms door het mannetje gevoerd wordt vanaf het laatste ei.

De vink broedt van half april tot juli. De zang eindigt bij ons vaak op suskewiet. Het mannetje heeft een donkergrijze kegelvormige snavel bij het vrouwtje is de snavel lichter en geliger van kleur.

De meeste vinken hebben één legsel per jaar goed voor vier tot vijf eieren. Het vrouwtje lijkt veel op een huismus maar is te herkennen aan de twee witte vleugelstrepen. Nesten van deze randbroeder vindt men op verschillende hoogtes aan de rand van een bos open plek of weg.

Het vrouwtje vangt ook grotere prooien als de turkse tortel. De vink is een bekende tuinvogel. Ook heeft het vrouwtje vink een lichte vlek op het achterhoofd die een vrouwtje huismus niet heeft.

De zang van het vogeltje beperkt zich doorgaans tot getjilp. De huismus beweegt zich vliegend of hippend voort. In het voorjaar en de zomer kan je de vink het makkelijkst vinden door af te gaan op de bekende suskewiet zang.

De huismus is een kleine zangvogel die samen met ongeveer dertig andere mussensoorten waaronder de ringmus behoort tot het geslacht passer. De broedduur bedraagt 12 15 dagen. De huismus eet voornamelijk zaden en insecten.

Hoe kan je de vink herkennen. De vink eet insecten. Het vrouwtje kenmerkt zich door tamelijk eenvormig lichtbruin kleed heeft een opvallende wenkbrauwstreep achter het oog.

Het mannetje is duidelijk te onderscheiden van het vrouwtje omdat de eerste zwarter en bruiner getekend is. De kleur van het vrouwtje vink de kleur van het vrouwtje is veel minder exotisch en voornamelijk groenig grijsbruin. Maar let voor het verschil op de twee witte vleugelstrepen bij de vink en de zwart gestreepte rug mantel bij de huismus.

De sperwer jaagt vanuit dekking of met een plotselinge snelle vlucht in het voorbijgaan. Het vrouwtje kan door haar onopvallende verenkleed worden verward met een vrouwtjes huismus. Daarmee kun je ook de vrouw het best van een mus onderscheiden.

Het meest opvallende kenmerk van de vink zijn de twee witte vleugelstrepen. De mus is een standvogel.

Vogelschutz Niederlande Kennen Sie Den Vogel Bildung Ideen Diy Vogel Als Haustiere Wildvogel Vogelarten

Vogelbescherming Nederland Herkent U De Vogel Vogels Vogels Kijken Vogels Tekenen

Vogelbestimmung Infografik Infographic Vogel Vogels Herkennen Vogels Wilde Vogels Huisdier Vogel

Pin Op Birdwatching

Vogelbescherming Nederland Herkent U De Vogel Vogels Huisdier Vogel Dieren Mooi

Vogels Vogelbescherming Nederland Raamsticker Pr1041 In 2020 Raamstickers Nederland Vogels

Afbeeldingsresultaat Voor Vogels In De Tuin Vogels Vogel Thema Vliegende Vogels

De Huismus Basiskennis Over De Huismus Huisdier Vogel Vogels Wilde Vogels

Pin Van Corrina Visscher Op Vogels Herkennen Huisdier Vogel Dieren Mooi En Vogels

Pin On Vogels

Pin Op Vogelbescherming

Pin Op Wildzang

Pin By Christina Brauer On Vogels In 2020 Pet Birds Animals Wild Birds

Pin Op Vogels

Pin Van Frances Stadlen Op Nature Vogels Prachtige Vogels Wilde Vogels

Merel Vrouwtje Mannetje Klik Door Voor Geluidsfragment Vogels Huisdier Vogel Vogels Tekenen

Vinken 3 Vogeltjes Vogels Vogel Kaarten

Vogel Foto Passer Domesticus Huismus House Sparrow Vogels Vogel Foto S Dieren

Pin Op Vogelbescherming

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *